Grafisk visning (Parodjournal)

Patient > Parodjournal

Här visas en beskrivning av hur parodjournalens inmatningstyper för Fickdjup, Blödning, Pus, Plack, Tandsten och Gingival retraktion samt för Mobilitet och Furkar visas grafisk.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Inmatningstyper

Till varje inmatningstyp finns ett frågetecken där respektive typs olika kriterier anges. Frågetecknet finns till höger om inmatningstypens namn.

Fickdjup

Anges med värde 0-18 och visas med rosa markering på rot (bild 1).

När knapp [Grafisk översikt] är markerad: Visas med staplar och värde (bild 2).

Blödning

Anges med värde 0-3.

När knapp [Grafisk översikt] är markerad: Visas med bloddroppe på rot baserat på registrerade ytor.

Pus

Anges med värde 0-1.

När knapp [Grafisk översikt] är markerad: Visas med gul prick på rot baserat på registrerade ytor.

Plack

Anges med värde 0-3.

När knapp [Grafisk översikt] är markerad: Visas med grön färg i cirkel baserat på registrerade ytor.

Tandsten

Anges med värde 0-3.

När knapp [Grafisk översikt] är markerad:

• Supragingival tandsten visas med ljusblå färg i cirkel baserat på registrerade ytor
  • Subgingival tandsten visas med lila färg i cirkel baserat på registrerade ytor
  • Supragingival och Subgingival tandsten i kombination visas med lila färg i cirkel baserat på registrerade ytor

Gingival retraktion

Anges med värde 0-18 och visas med vit markering på rot.

När knapp [Grafisk översikt] är markerad: Ingen specifik visning.

Mobilitet

Anges med värde 0-3

När knapp [Grafisk översikt] är markerad: Visas med två pilar vid tandkronan.

Furkar

Anges med värde 0-3.

När knapp [Grafisk översikt] är markerad: Visas med romerska siffror vid rot.