Övrigt

Ekonomi > Övrigt

Här registreras betalningar som kommer via PG/BG som avser tandvård men inte en specifik patient, t ex en klumpsumma för Barn-/Ungdomstandvård.

Betalningar som registreras blir intäktsförda på resultatenheten och kommer inte att räknas in i behandlares produktion.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Registrera övrig intäkt

Bokföringskommentar

Ange betalningsreferens för betalningen enligt underlag från PG/BG, eller en valfri text som förklaring till bokföringen.

Bokföringsdatum

Ange betalningens bokföringsdatum enligt underlag från PG/BG.

Händelse (typ av Intäkt)

Välj händelse (typ av Intäkt), följande finns:

• Ersättning Lt, särskilda grupper
  • Barn och ungdomstandvård
  • Jourersättning
  • Övrig intäkt

Betalningsmetod

Är angiven med PG/BG-inbetalt, går inte att ändra.

Belopp

Ange beloppet på betalningen enligt underlag från PG/BG.

Registrera

Knapp [Registrera] används för att spara.

Registrerade poster

Bokföringsdatum från och till

Ange datum från och till för att söka fram tidigare poster. Förvalt fråndatum är en (1) en månad tillbaka i tiden.

Visa

Knapp [Visa] används för att visa poster i listan.

Det går att begränsa urvalet i listan genom att välja specifik händelse eller gruppera på Ingen gruppering, Användare, Betalningsmetod eller Typ.

Ångra

Knapp [Ångra] används för att makulera en felaktig registrering. Markera den felaktiga posten och tryck [Ångra]. Bekräfta genom att svara [Ja] i den följdfråga som visas.

Exportera/Skriv ut

Utskrift sker genom att högerklicka i listan och exportera till Excel.