Bevakningslista

Tidbok > Bevakningar

Här finns patienter som förekommer på bevakningslistor för avbokade och uteblivna tider samt QuickCall.

Bevakningslistan öppnas till höger om tidboken. Genom att dra i den svarta linjen mellan Tidbok och Bevakningslista går det att påverka storleken i det som visas på skärmen.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Behandlare

Välj Alla eller specifik Behandlare. De behandlare som går att välja är de som visas i behandlarlisten för vald resultatenhet.

Typ

Alla

Samtliga bevakningar visas oavsett typ, de olika typerna har olika symboler.

Avbokad - A (Blå/Vit)

Avbokade tider där "Bevakningslista" har varit markerad vid avbokning.

Avbokad via webbtidboken - W (Röd/Svart)

Avbokade tider via webbtidboken

QuickCall - Q (Blå/Vit)

Bokade tider markerad med QuickCall (kan komma med kort varsel om det blir lediga tider i tidboken). De här bevakningarna försvinner automatiskt från bevakningslistan när tiden har passerats.

Patienter markerade med QuickCall (väntelista) som läggs in via Patient > Grunduppgifter.

Utebliven - U (Gul/Svart)

Uteblivna tider som sker genom registrering av Utebliven i tidboken.

Sök inom*

Visas enbart för kliniker med flera resultatenheter

• Aktuell resultatenhet: Bevakningar skapade på tider bokade till resultatenheten
  • Hela kliniken: Bevakningar skapade på tider bokade inom kliniken

Visa

Tryck [Visa] för att presentera innehållet i bevakningslistan.

Kolumner i Bevakningslistan

• Namn: Patientens namn och födelsedatum
  • Anteckning: Text som angavs när bevakningen skapades
  • Bokad tid: Ursprungsbokningens datum och tid.
    Saknas uppgift är patienten uppsatt på väntelista
  • Behandling: Ursprungsbokningens behandlingsval
  • Pride: Ursprungsbokningens pride (behandlartid tandläkar-/skötersketid) samt antal minuter
  • Behandlare: Ursprungsbokningens behandlare (signatur)
  • Datum: Datum när bevakningen skapades
  • Personnr: Patientens fullständiga personnummer

Visningsordning i Bevakningslistan

Det går att sortera om bevakningslistan i annan ordning. Klicka på önskad kolumnrubrik så sorteras listan om i stigande/fallande ordning.

Det går tillfälligt att ändra ordningen på kolumner i bevakningslistan. Dra önskad kolumnrubrik (håll nere vänster musknapp) och flytta den till annat ställe. Ordningen på kolumner kvarstår så länge användaren är inloggad i Frenda.

Högerklicksmeny

Vid högerklick i listan går det att öppna journalen eller ekonomin för patienten. Listan kan i sin helhet Visas i Excel eller Exporteras till Excel.

Använd [Ta bort] för att ta bort bevakningen permanent från bevakningslistan.

Sök tid

Knapp [Sök tid] används för att söka framtida tider. Markera patient i bevakningslistan först och leta därefter lediga tider. Läs mer här: Sök tid