Fil

Här finns möjlighet att skanna in dokument eller lägga till valfria filer för att spara dessa i patientens journal, framför "Fil" i menyn kan man se antalet filer som finns sparade för patienten.Skillnaden mellan "Skanna dokument" och "Lägg till fil" är att "Skanna dokument" startar en skannersession från Windows medan "Lägg till fil" hämtar upp en befintlig fil som man letar upp på datorn.


För att Lägga till fil från datorn:

  1. Klicka på [Lägg till fil]
  2. Leta upp filen som ska laddas upp i dialogfönstret och klicka på [Öppna]
  3. Filen laddas upp och visas i listanFör att kunna visa filen direkt i FRENDA utan att först behöva ladda hem filen ska filformatet vara PDF, JPG eller PNG.

För att kunna skanna in ett dokument till FRENDA ska en skanner med TWAIN-drivrutin vara installerad och fungera på datorn.


För att Skanna dokument:

  1. Klicka på [Skanna dokument]
  2.  Filnamnet blir förifyllt med dagens datum, det går att ändra till valfri text


    3. Om knappen [Starta skanning] inte är aktiv så är ingen skanner förvald. Klick då på [Välj källa] och markera rätt skanner (TWAIN-drivrutin) och klicka [Select].

4. Klicka på [Starta skanning] för att få upp den valda skannerns dialog. Det är denna dialog som sköter själva inskanningen av dokumenten och den varierar för olika skanners.

5. När skannerdialogen är klar och stängs kan man klicka på [Starta skanning] igen för att lägga till fler sidor i dokumentet.

6. Klicka [OK] när alla dokument är inskannade för att spara dokumentet, detta kommer då visas i förhandsvisningsläge.


Om det är problem med att skanna eller att välja rätt skanner, pröva att rensa inställningarna för skannern:

  1. Klicka på [Skanna dokument] för att öppna dialogen.
  2. Bocka i rutan [Rensa inställningar] och klicka därefter [Rensa]3. Klicka sedan [Välj källa] igen för att markera önskad skanner


När en fil läggs till så hanteras den som en journalhandling. Detta innebär att den endast kan tas bort eller döpas om före kl 23:59 dagen efter filen sparas. Efter detta kan filen bara tas bort genom att makulera journalraden för filen.

För att byta namn på en fil högerklicka på raden och välja [Byt namn] och för att ta bort en fil högerklicka och välj [Ta bort].

Vid ev. problem med scanner kontakta er lokala tekniker då support för skrivare och scanner inte görs i FRENDA. Först behöver man säkerställa att allt fungerar in Windows.Var artikeln till hjälp?

Toppen!

Tack för din feedback

Vi beklagar att det inte var till hjälp

Tack för din feedback

Berätta för oss hur vi kan förbättra den här artikeln!

Välj minst en av orsakerna
CAPTCHA-verifiering krävs.

Feddback skickat

Vi uppskattar din feedback och uppdaterar artikeln vid behov

010-128 54 60 support@frenda.se Fjärruppkoppling