Fil

Patient > Fil

Här går det att lägga till fil som sparas i patientens journal, t ex labbsedlar, brev som patienten har skickat etc. Det går att skanna in dokument när dator är kopplad till en skanner eller lägga till fil som är sparad på datorn. Antal sparade filer visas med en siffra.

Fil är en del av journalen och journalförs enligt samma villkor som övriga journalanteckningar.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Skanna in fil

Knapp [Skanna in fil] används för att skanna in dokument.

1. Tryck [Skanna in fil]
  2. Filnamn anges med dagens datum, är ändringsbar.
  3. Tryck [Skanna]
  4. Skanningsfönstret öppnas (utseendet skiljer sig åt mellan olika fabrikat av skanner)
  5. Följ anvisningen för att slutföra skanningen
  6. Tryck [OK]

För att kunna skanna filer behöver skanner vara installerad på datorn, läs mer här: Installation samt test av skanner

Lägg till fil

Knapp [Lägg till fil] används för att lägga till en fil som är sparad på datorn.

Markera fil som ska läggas till, tryck [Öppna] och filen läggs till.

För att kunna förhandsgranska filer ska filformat vara PDF, JPG eller PNG.

Presentation av sparad fil

Visa

Knapp [Pil] används för att visa fil.

Byt namn

Knapp [Penna] används för att byta namn på fil.

Ta bort

Knapp [Papperskorg] används för att ta bort fil.