US Protokoll

Patient > US protokoll

Här skapas undersökningsprotokoll till patienten med information om tandhälsa, råd om tandvård och diagnos för tänder som behöver behandlas.

Läs mer i avsnitt Vårdgivarens skyldigheter: FKs information: För dig inom tandvården - Statligt tandvårdsstöd.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Skötselråd och Munhälsa

I US-protokollet visas två bilder på munnen:

• Skötselråd: Används för att placera ut symboler för munhygienhjälpmedel
  • Munhälsa: Visar de fynd som är registrerade i patientens journal

Lägg till Skötselråd

Dra symbol/symboler till önskad placering i munnen via Skötselråd.

Högerklick på utplacerad symbol:

• [Lägg till text]: Används för att lägga till egen text
  • [Textbanken]: Används för att hämta texter/fraser från Textbanken
  • [Ta bort symbol]: Används för att ta bort en felaktigt utplacerad symbol

Fynd som visas i US-protokollet

Det är möjligt att välja om fynd ska visas i US-protokollet genom att avmarkera via Visa i grafik och Visa i utskrift.

Riskbedömning

Respektive rubrik kan anges med Ingen registrering, Ingen, Liten, Måttlig Stor samt Mycket stor.

Egenvård och Noteringar

Skriv egen text och/eller hämta texter/fraser från Textbanken.

Hämta föregående skötselråd

Knapp [Hämta föregående skötselråd] används för att hämta texter som användes i föregående US-protokollet.

Skriv ut

Knapp [Skrivarikon] används för att skriva ut US-protokollet.

I och med att US-protokollet är avidentifierat och inte innehåller några patientuppgifter kan det skickas som E-post (under förutsättning att det finns en e-postadress inlagd via Grunduppgifter och att patienten godkänner E-postutskick). US-protokollet kan även skickas till patient genom att använda Centralt utskick.

Spara

Tryck på knapp [Spara].