Ominstallation/Uppgradering av FRENDA

Läs igenom instruktionerna hela vägen innan ni börjar!
Om ni är minsta osäker på processen, be er lokala tekniker om hjälp
Våra systemkrav förblir de samma trots denna uppdatering och finns
här

En ominstallation eller uppgradering av FRENDA kan vara nödvändig om man stött på problem med föregående installation. Eller om man använder en gammal version av FRENDA (lägre än 1.72), detta kan kontrolleras genom att i FRENDA gå till
Inställningar->Om

Installation av FRENDA

Installationen av FRENDA sker med tre olika filer och installationsordningen är viktig.
Den första installationen är densamma för alla kunder. Ladda ner Fil 1

De övriga filerna skiljer sig för Praktikertjänst och inte Praktikertjänst.
OBS! Var noga att välja rätt fil annars fungerar ej installationen:

Är du Praktikertjänst ? Ladda ner Fil 2 och Fil 3

Är du inte Praktikertjänst ? Ladda ner Fil 2 och Fil 3

Följ instruktionerna nedan noga.

Steg 1

Innan ni kan uppgradera eller ominstallera måste ni avinstallera tidigare version av FRENDA
Detta gör ni i Kontrollpanelen - Program och funktioner på er dator.
Se till att avinstallerar samtliga filer som heter FRENDA Journal.

Steg 2
Om ni använder FRENDA Röntgen, låt den vara.

FRENDA.klient installerar en rad saker som behövs för att köra FRENDA – NetidMSI:er för röststyrning, COM-objekt för koppling till betalterminal m.m

• Spar ner filen lokalt på din dator
    Installera FRENDA.Klient 1.72.exe – välj Kör som administratör

• Installationen kommer nu gå igenom en rad olika steg och installera allt som behövs för att köra FRENDA

• Steg 3
    FrendaJournal installerar själva programmet.

Spar ner filen lokalt på din dator (filerna finns högre upp på sidan)
    Installera FRENDAJournal – välj Kör som administratör

FrendaJournal öppnas nu i helskärmsläge och en progress syns:

När Denna progress är klar öppnas FRENDA
Stäng ned programmet på krysset och gå vidare till nästa steg

Steg 4

Installera FrendaJournal_AllUsers.
Dubbelklicka på filen.

En Fråga kan nu dyka upp,
"Tillåter du den här appen att gör ändringar på din enhet"
Välj Ja.
Därefter installeras de nödvändiga filerna, när rutan stängs kan ni börja använda FRENDA

Observera att ni nu har en ny ikon på skrivbordet:
Det är denna som används för att använda FRENDA.

När denna är klar är installationen färdig.

Ni kan nu ta bort er gamla FRENDA ikon då den inte längre kommer fungera.
Den gamla ikonen ser ut såhär:

Det nya FRENDA är ej beroende av er webbläsare längre utan körs som ett eget program på datorn.