Efterhandskontroll (EHK)

När man får en efterhandskontroll från Försäkringskassan så begär de ut journalhandlingar för ett givet intervall.

Oavsett om ni skickar era handlingar via papper eller digitalt gör man på liknande sätt, för att får ut dessa ur FRENDA.

Observera att detta är en instruktion för FRENDA, eventuella röntgenbilder eller liknande hänvisas till respektive röntgenleverantörs support.

Om behandlingsperioden sträcker sig från ett datum där ni hade ett annat journalsystem, så måste journalhandlingarna tas ut från detta system. fram till och med det datum ni började med FRENDA.

I FRENDA får man sedan välja att ta ut från datumet dagen EFTER man började med FRENDA. Annars får man med hela  patientens journal för all tid denne besökt er.


  1. Gå in i patientens journal och klicka på skrivarikonen längst ut till höger
  2. Skriv in önskat intervall, OBS om du vill ha "till och med" exempelvis 2018-03-14 välj då 2018-03-15 Detta då urvalet endast är TILL inte till och med (På efterhandskontrollen ni fått från Försäkringskassan finns ett intervall, tex Fr.o.m 2018-04-20 - tom. 2018-03-14)
  3.  Begärd av: sätt Försäkringskassan
  4. Om grafik eller klockslag skall tas med, eller fickstatus markera detta
  5. Klicka på [OK]
  6. Du får nu upp en förhandsgranskning av utskriften


Här skiljer sig de två sätten att skicka in din Efterhandskontroll, i de fall den skall skickas via post skall den skrivas ut via skrivarikonen.


Om den istället skall skickas digitalt via Medspace (och ni lagt in ert medspace konto i FRENDA), klicka på Medspace och följ därefter Medspace instruktioner, för support av Medspace kontakta deras support.


Skall EHKn skickas via C-Takt klicka på disketten för att skapa en fil (OBS kom ihåg att radera filen efter att den bifogats i ärendet, i enlighet med GDPR) som sedan kan bifogas i C-takt ärendet, för support av C-takt kontakta deras support.

Var artikeln till hjälp?

Toppen!

Tack för din feedback

Vi beklagar att det inte var till hjälp

Tack för din feedback

Berätta för oss hur vi kan förbättra den här artikeln!

Välj minst en av orsakerna

Feddback skickat

Vi uppskattar din feedback och uppdaterar artikeln vid behov

010-128 54 60 support@frenda.se Fjärruppkoppling