Patient Ekonomi

Patient > Ekonomi

Här visas all ekonomihantering för vald patient och vald resultatenhet.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Aktuell ekonomi

Aktuell ekonomi visar all pågående ekonomi (ej fakturerad) för vald patient. Läs mer här: Aktuell ekonomi (via Patient > Ekonomi)

Obetalda fakturor

Obetalda fakturor visar samtliga obetalda fakturor för vald patient.

Det går att [Registrera betalning], [Skapa påminnelse], [Inkasso], [Skriv av faktura], [Ändra förfallodatum].

Ta bort faktura för korrigering sker genom att klicka på [X] längst till höger. Innehållet i fakturan flyttas till Aktuell ekonomi.

När förfallodatum ändras på en faktura indikeras detta genom ett utropstecken (!) vid förfaller. När muspekaren förs över förfallodatumet står det "Ändrat förfallodatum". Vid ändring av förfallodatum påverkas inte datumet på originalfaktura vid återutskrift, datumet ändras enbart i FRENDA.

För att se information om vem som har ändrat förfallodatum, välj Historik.

Avslutad ekonomi

Avslutad ekonomi visar avslutad ekonomi för vald patient.

Om korrigering ska ske finns möjlighet att ta bort hela fakturan/kvittot genom att klicka på "röda krysset". Innehållet i faktura/kvitto flyttas till Aktuell ekonomi. Är fakturan betald görs den i de flesta fall om till en delbetalning, undantag är kontantbetalning och kortbetalning vid fristående betalterminal. I de här fallen behöver betalningen läggas tillbaka som en delbetalning för att ekonomin ska stämma.

Det går även att göra återutskrift av kvitto genom att klicka på skrivarikonen på den aktuella raden.

Vid markering av faktura visas informationen om innehållet i två olika delar av fönstret. Till vänster visas innehållet i fakturan och till höger visas betalningar, t ex. om patienten betalat en del av fakturan med kort innan resterande fakturerades.

Historik

Historik visar samtliga ekonomiska poster för vald patient, med förvalt tidsintervall en månad tillbaka i tiden (ändringsbart).

För att se borttagna rader behöver knapp [Visa borttagna] markereras. Det går även att filtrera på händelser för att göra sin sökning mer specificerad.