EJ AKTUELL - Ladda på certifikat på e-tjänstekort

OBS denna information gäller endast för kunder inom Praktikertjänst

När du fått ditt kort måste du ladda på certifikatet på det för att det ska gå att använda. Följ stegen nedan för att ladda på certifikatet:

1. Kontrollera att du har Net iD nedladdat på datorn. Om ni redan har laddat ned installationspaketet till FRENDA på datorn så ingår där Net iD och finns då nedladdat. Installationspaketet för FRENDA kan er lokala tekniker som ni utsett som stöd under startprocessen hjälpa er med. Ikonen för Net iD brukar ligga nere i högra hörnet på datorn, under pilen för de dolda ikonerna:

Om du använder en dator som inte har Net iD kan du ladda ned det här: https://www.vardgivarguiden.se/AvtalUppdrag/IT-stod-och-e-tjanster/eTjanstekort/Hantera-ditt-eTjanstekort/

2. Öppna upp Internet Explorer som webbläsare

3. Klicka på den här länken: https://cve.trust.telia.com/ccu

4. Sätt i e-tjänstekortet i kortläsaren

5. Högerklicka på Net iD-ikonen nere i högra hörnet och klicka på "SITHS självadministration - via internet"

6. Välj TELIA-certifikatet

7. Skriv in din PIN-kod för inloggning

8. Kryssa i "Hämta nytt HCC" och klicka sedan på Nästa

9. Klicka på Nästa

10. Skriv in din PIN-kod för underskrift

11. Klicka på Slutför

Nu har du laddat på certifikatet på kortet!