Enkel behandlingsplan/kostnadsberäkning

Behandlingsplanen i FRENDA kan användas på många olika sätt, den kan användas för att göra en Snabbuträkning , en "vanlig" kostnadsberäkning.
Men även en mer komplex behandlingsplan med besökstillfällen och tidbokningar knutna till den.

I följande avsnitt beskriver vi en enkel behandlingsplan/kostnadsberäkning och hur ni gör den.

Behandlingsplan

1. Tryck på [Ny behandlingsplan]

2. Döp kostnadsberäkningen/behandlingsplanen, till ett unikt namn ex. "Fyllning 17 förslag 1"

3.Lägg in den planerade vården med önskad text, tillstånd, åtgärd och pris, precis som man gör i journalen.

4. Fortsätt på samma sätt med resterande behandlingar

5. När alla åtgärder är inlagda tryck på knappen [Uträkning/Skriv ut], hämta aktuellt högkostnadsskydd , ATB, och giltighetstid från FK genom att trycka på  [+]  till höger

Om giltighetstiden från FK löpt ut blir rutan röd och man får fylla i giltighetstid själv.
    Ange eventuell ATB eller STB som ska utnyttjas och tryck på [Räkna] för att få fram information om hur mycket patienten ska betala.

6. Tryck på skrivarikonen, välj typ av utskrift, lägg eventuellt till utskrift av grafik och texter som ska komma med på utskriften

7.Klicka [OK]

Kopiera behandlingsplan (för att göra flera liknande alternativ tex.)

Om man vill göra ytterligare en behandlingsplan för att se om det är mer fördelaktigt för patienten att påbörja en ny period kan man kopiera behandlingsplanen och låta bli att hämta aktuellt högkostnadsskydd, tandvårdsstödet räknas ut och man kan se det nya beloppet under "Att betala".

För att kopiera

1. Klicka på behandlingsplanen du önskar kopiera uppe i vänstra hörnet
  2. Klicka på [Kopiera]
  3. Namnge den nya behandlingsplanen som skapas. och följ instruktionerna ovan.

Redigera inlagd behandling

Alla behandlingar som läggs till kan redigeras så länge inte patienten Accepterat behandlingsförslaget.

Detta görs genom att man dubbelklickar på den aktuella raden.

Följande fönster dyker då upp. Här kan man sedan ändra ytor, journaltext, tillstånd och åtgärd. Avsluta med [OK]

Utför behandlingar

Vartefter behandlingarna utförs sätter man en bock i rutan till vänster om respektive åtgärd och väljer "Utför behandling", de markerade raderna blir då gråmarkerade och när den sista åtgärden är utförd blir behandlingsplanen tom och journalen fylls på med åtgärderna och ekonomin med debiteringarna.
Tips! Om någon eller några av åtgärderna ej skall utföras men allt är klart, stänger man behandlingsplanen genom att trycka [Stäng]
Om man ej kan utföra en åtgärd, säkerställ att behandlingsplanen är Accepterad