Skrivarinställning

Inställningar > Resultatenhet > Skrivarinställningar

Skrivare ska installeras på samtliga datorer och med drivrutiner som gäller för det operativsystem som är installerat på datorn. Installation av skrivare sker av lokal teknikern.

När skrivare är installerade korrekt, då fungerar utskrifter generellt från Frenda. Ska kvittoskrivare användas, då behöver även inställningar ske för den i Frenda.

Inställning för kvittoskrivare

Skrivarinställning gäller per dator och resultatenhet som ska använda kvittoskrivaren.

Exempel på inställning av kvittoskrivare:

Vald kvittoskrivare: Markerad skrivare från Tillgängliga skrivare

Vald papperskälla: Valet som ska göras är beroende av kvittoskrivarens drivrutin

Vald pappersstorlek: Valet som ska göras är beroende av kvittorullens bredd

Använd kvittoskrivare för betalterminalsslippar: Kvitto för kortbetalning innehåller även information om själva kortköpet. Den här inställningen kan enbart användas för kopplade betalterminaler

Använd kvittoskrivare för kort- och kontantkvitton: Kontant- och kortbetalningar skrivs ut på kvittoskrivare

Använd kvittoskrivare för tidlappar: Tidlappar skrivs ut på kvittoskrivare

Tillgängliga skrivare: Här visas de skrivare/drivrutiner som är installerade på datorn

När inställningar är färdiga, tryck [Spara]

Använd [Skriv ut testkvitto] för att göra en testutskrift av kvitto