Vad ska göras i tidigare journalsystem efter starten av FRENDA?

1. Kontrollera PG kontot på Nordea varje dag.
  2. Registrera PG-betalning i gamla journalsystemet på bokföringsdatum.
  3. Kontrollera varje vecka om du fått betalspecifikationer från FK.
  4. Hantera betalspecifikation och eventuella avslag.
  5. Kontrollera varje vecka om du fått betalning från FK och registrera den som betald i ditt gamla journalsystem.
  6. Använder du Opus – kom ihåg att välja Ekonomi/Omsättning och Skicka till PTJ så att bokföring sker på ditt kostnadsställe.
  7. Använder du Alma eller Carita gör månadsavslut som vanligt.

Ovanstående rutiner gäller fram till det tillfälle man avslutar det gamla journalsystemet.