E-tjänstekort/SITHS-kort - Säker inloggning i och användning av FRENDA

För att säkert kunna logga in och använda FRENDA behöver ni använda identifieringstjänsten SITHS samt vara anslutna till katalogtjänsten HSA. Identifieringstjänsten SITHS är en säkerhetslösning för stark autentisering vid inloggning i e-tjänster. Katalogtjänsten HSA är en viktig källa för behörighetsgrundande information vid inloggning i olika it-system.

Det finns ombud som hjälper er få det ni behöver på plats och ser till att:

• vårdgivaren och klinikerna finns upplagda i HSA-katalogen
  • anställda får personliga HSA-id och SITHS/Efos-kort
  • vårdgivaren kan beställa digitala funktionscertifikat för att kommunicera med Försäkringskassan