Snabbuträkning

Behandlingsplanen i FRENDA kan användas på många olika sätt, den kan användas för att göra en Snabbuträkning , en "vanlig" kostnadsberäkning.
Men även en mer komplex behandlingsplan med besöks tillfällen och tidbokningar knutna till den.

I följande avsnitt beskriver vi Snabbuträkning och hur ni använder er av den.

Snabbuträkningen är tänkt som en snabb kalkylator för att kunna ge patienter en fingervisning av vad en behandling kan kosta.
Den är inte avsedd att användas som ersättning för den riktiga kostnadsberäkningen, varför den ej heller skrivs ut.

Kalkylatorn tittar på vilket högkostnadsskydd patienten har och fyller i detta automatiskt.

1. Välj de åtgärder du vill räkna med i dropdown listen och klicka på [Lägg till]
  2. Finns ATB och/eller STB kommer dessa att dras av på priset, önskar man exkludera  detta sätt en bock i Exkludera

3. Det uppskattade priset visas längst ned
  4. Klicka [OK] för att stänga beräkningen.
  5. En kopia av uträkningen sparas som en dold rad i patientens journal för att kunna kontrollera i efterhand.