Röststyrning - förbered headset

I FRENDA kan man använda inbyggd röststyrning av parodjournal samt vanlig journal. Om mottagningen önskar använda detta behöver mottagningen ha bra headset, vilket de fått information om. Om mottagningen enligt rekommendationer har valt Jabra Evolve 65 UC mono så räcker det normalt att sätta i USB-dongeln i datorn så installeras drivrutinerna. Vid problem hänvisar vi till dokumentation från leverantören av hårdvaran.

Inställningar i FRENDA för röststyrning

1. Klicka längst upp till höger på kugghjulet

2. Klicka på Kostnadsställe

3. Klicka på Röststyrning

4. Kryssa i ”Använd Röststyrning” och ”Röst feedback” och sedan Uppdatera

5. Testa att allt fungerar genom att klicka på knappen ”Testa röststyrning” och prata in i headsetet orden ’fickdjup’ och ’blödning’. Om detta inte fungerar beror det sannolikt på att datorn inte är inställd på att lyssna på headsetets mikrofon och på att spela upp ljud i headset. Ändra det då på datorns inställningar.