Konvertering av journaldatabas

Ladda upp journaldatabas inför konvertering från Opus

För att ladda upp databasen på FRENDA:s FTP måste FTPS användas. Om ni inte har någon erfarenhet av FTPS så rekommenderar vi att ni använder Filezilla och använder denna värdadress: ftps://ftp.frenda.se och sedan lägger in mottagningens kostnadsställenummer som användarnamn och det lösenord som tekniker fått av oss i mail. Denna FTP är låst så ni kan bara lägga upp filer och skulle det bli fel så får ni ladda upp en ny fil med ett annat namn.

• Testkonvertering: Inför övergången till FRENDA kommer vi att konvertera över data till FRENDA (journalanteckningar, patientinformation, tidbok etc). Vi kommer i vissa fall först genomföra en testkonvertering ca 5 veckor innan mottagningen startar med FRENDA. Inför detta behöver vi teknikerns hjälp med att föra över en kopia på hela journaldatabasen till FRENDA ABs FTP.
  • Skarp konvertering: Journaldatabasen behöver föras över till FRENDA:s FTP direkt efter att mottagningen slutat arbeta i sitt nuvarande journalsystem dagen innan start med FRENDA. OBS! Det är viktigt att det blir gjort på den planerade tiden så att vi hinner konvertera in data i FRENDA inför mottagningens start. Journaldatabasen ska föras över till FRENDA:s FTP.

Ladda upp journaldatabas inför konvertering från ALMA SQL-databas

För att ladda upp databasen på FRENDA:s FTP måste FTPS användas. Om ni inte har någon erfarenhet av FTPS så rekommenderar vi att ni använder Filezilla och använder denna värdadress: ftps://ftp.frenda.se och sedan lägger in mottagningens kostnadsställenummer som användarnamn och det lösenord som tekniker fått av oss i mail. Denna FTP är låst så ni kan bara lägga upp filer och skulle det bli fel så får ni ladda upp en ny fil med ett annat namn.

• Testkonvertering: Inför övergången till FRENDA kommer vi att konvertera över data till FRENDA (journalanteckningar, patientinformation, tidbok etc). Vi kommer i vissa fall först genomföra en testkonvertering ca 5 veckor innan mottagningen startar med FRENDA. Inför detta behöver vi teknikerns hjälp med att föra över en kopia på hela journaldatabasen till FRENDA ABs FTP.
  • Skarp konvertering: Journaldatabasen behöver föras över till FRENDA:s FTP direkt efter att mottagningen slutat arbeta i sitt nuvarande journalsystem dagen innan start med FRENDA. OBS! Det är viktigt att det blir gjort på den planerade tiden så att vi hinner konvertera in data i FRENDA inför mottagningens start. Journaldatabasen ska föras över till FRENDA:s FTP.

Ladda upp journaldatabas inför konvertering från ALMA Nexus-databas

Journaldatabasen laddas upp till Alma som sedan hanterar den och lämnar över till FRENDA. Kontakta Alma för mer information om hur de vill ha databasen levereras vid både test- och skarp konvertering.