Systemkrav

Systemkrav:
Intel Core i5 eller bättre
8 GB RAM
Skärm 23-24" med upplösning 1920-1080. För optimal upplevelse rekommenderas en bildskärm av bättre kvalitet med en så kallad IPS, PVA paneltyp istället för TN. Ju större/bättre skärm du har desto bättre blir upplevelsen.

Internetuppkoppling:

FRENDA kommunicerar över internet och ställer krav på att din router och brandvägg fungerar korrekt. Du bör använda dig av produkter som håller bra kvalitet och som är anpassade för företagsanvändning. Nedan följer riktlinjer för internetuppkoppling för FRENDA som du bör följa. Man måste även ta hänsyn till vilka övriga bandbreddskrävande tjänster man använder, exempelvis Spotify eller TV-streaming.

Antalet samtidiga användare nedan avser hur många användare som faktiskt använder internet samtidigt.

• 1-4 samtidiga användare minst 5/5 Mbit
  • 5-10 samtidiga användare minst 10/10 Mbit
  • 10 och fler samtidiga användare minst 100/50 Mbit

En rekommendation är att använda en router med redundans för internetanslutningen. FRENDA kan då köras via 3G/4G om internetanslutningen skulle gå ner. I första hand bör FRENDA köras över en fast anslutning via kabel (t ex via fiber eller koppar).

Specifikation hårdvara för kunder inom Praktikertjänst

I samband med införandet av Koncerngemensam IT (KGIT) inom Praktikertjänst uppmanar vi alla våra kunder att utöver FRENDAs systemkrav även kontrollera så att eventuell ny hårdvara som ska införskaffas är enligt Praktikertjänsts specifikation. Specifikationen finner ni i filen nedan.