Internetuppkoppling

FRENDA kommunicerar över internet och ställer krav på att din router och brandvägg fungerar korrekt. Du bör använda dig av produkter som håller bra kvalitet och som är anpassade för företagsanvändning. Nedan följer riktlinjer för internetuppkoppling för FRENDA som du bör följa. Man måste även ta hänsyn till vilka övriga bandbreddskrävande tjänster man använder, exempelvis Spotify eller TV-streaming.

Antalet samtidiga användare nedan avser hur många användare som faktiskt använder internet samtidigt.

• 1-4 samtidiga användare minst 5/5 Mbit
  • 5-10 samtidiga användare minst 10/10 Mbit
  • 10 och fler samtidiga användare minst 100/50 Mbit

En rekommendation är att använda en router med redundans för internetanslutningen. FRENDA kan då köras via 3G/4G om internetanslutningen skulle gå ner. I första hand bör FRENDA köras över en fast anslutning via kabel (t ex via fiber eller koppar).