Systemkrav och utrustning

Det är viktigt att ni använder rätt datautrustning/hårdvara för att FRENDA ska fungera på bästa sätt. Behöver ni stöd med detta kontakta er lokala tekniker.

Hårdvara:

• Intel Core i5 eller bättre
  • 4-8 GB i RAM
  • Skärm 23-24" med upplösning 1920-1080. För optimal upplevelse rekommenderas en bildskärm av bättre kvalitet med en så kallad IPS, PVA paneltyp istället för TN. Ju större/bättre skärm du har desto bättre blir upplevelsen.

Mjukvara:

• Windows 10 samt Internet Explorer 9 eller nyare (ej Edge)
  • Microsoft Silverlight 5
  • Microsoft .Net 4.5
  • FRENDA installationsfil (se nästa avsnitt)
  • NET iD (se nästa avsnitt)

Specifikation hårdvara för kunder inom Praktikertjänst

I samband med införandet av Koncerngemensam IT (KGIT) inom Praktikertjänst uppmanar vi alla våra kunder att utöver FRENDAs systemkrav även kontrollera så att eventuell ny hårdvara som ska införskaffas är enligt Praktikertjänsts specifikation. Specifikationen finner ni i filen nedan.