Kortläsare till e-tjänstekort

OBS denna information gäller endast för kunder inom Praktikertjänst

En kortläsare till e-tjänstekort behövs till varje dator som ska ha FRENDA. Du beställer själv dessa. Här finns de kortläsare som FRENDA rekommenderar:

Extern kortläsare med USB-sladd - Omnikey 3121: Det finns olika typer av stativ till den externa kortläsaren med olika tyngd (med tyngd kan du rycka ut kortet utan att hålla emot med den andra handen). Klicka här för att beställa den här typen av kortläsare genom Dustin

Tangentbord med inbyggd kortläsare - Cherry tangentbord: eTjänstekortet sitter upptill, man ser kortet och glömmer det därför inte lika lätt i kortläsaren som när kortet sätts i från sidan. Klicka här för att beställa den här typen av kortläsare genom Dustin