Patientstatistik

I FRENDA finns ett antal olika statistiklistor på patienter, revisioner och debiteringar. De flesta av dessa går att ta ut i listform till excel, genom att välja Lista istället för diagram, och sedan högerklicka och välj Exportera till Excel.

Aktiva patienter

Här finns möjlighet att ta fram ett diagram eller en lista på hur många aktiva patienter man har per behandlare.

Dessa är uppdelade i åldersintervall för att man snabbt och enkelt skall kunna se om man behöver rekrytera nya patienter i en viss ålderskategori.

Nya patienter

Här kan man ta fram alla nyregistrerade patienter under valt intervall, dessa kan filtreras på "Rekommenderad av" vilket man fyller i när en patient nyregistreras.
Nya patienter och Rekommenderad av laddas automatiskt upp i FOKUS

Inaktiva patienter

Här kan man se alla inaktiva patienter i patientstocken och sortera på anledning och datum. en uträkning av denna tillsammans med Nya patienter kan ge en fingervisning om patientstockens riktning.

Saknar journalrad

Här kan man ta fram patienter som saknar journalanteckningar helt för vald period.

Patientkategorier

Patientkategorier kan skapas i inställningar och tilldelas en patient i dennes registerkort, dessa kan vara t.ex. Landstingpatienter, ortpatienter eller liknande.

Osignerad journal

Här finns listan på patienter med osignerade journalrader

Åtgärder

I statistiken för åtgärder väljs urval (i urvalet på bilden har man valt att visa alla patienter mellan 1/1-18 Till 8/11-18 där man Ej utfört någon åtgärd)och klicka [Visa].

Listan kan skrivas ut genom att högerklicka och välja Exportera till Excel

Önskar man ta ut Epidemiologi på tex. barnpatienter klicka på knappen [Epidemiologisk statistik] uppe till höger och välj vad som önskas visas. Observera att resultatet inte presenteras på skärmen i detta fall utan detta genererar en excel-fil.

Välj vilka uppgifter du vill ha med i din rapport

Klicka [OK] Byt namn på filen om så önskas och spara den på önskat ställe. Rapporten sparas som en Excelfil.