Obetalda fakturor

Här finns mottagningens alla obetalda fakturor, här registrerar man betalningar, skapar påminnelser, sänder till inkasso och avskriver fakturor.

Ovan listan med fakturor finns ett antal filtreringsalternativ, där finns möjlighet söka/filtrera på fakturanummer, fakturerings datum, behandlare, händelse, status och annan betalare (bet.mot).

Varje faktura kan ha upp till 3 ikoner längst till höger.

Skrivarikonen -Skriver ut fakturan på nytt.

Länken - Visar att fakturan hör ihop med en annan faktura, håll musen över för att se mer information.

Krysset - Tar bort faktura.

Längst till höger har man en grupperingsfunktion för att enkelt kunna gruppera urvalet med vald grupp.

Hantera fakturor

Högst upp har man en meny med knappar för att hantera fakturorna

Registrera betalning

1. När man registrerar en betalning markerar man fakturan och klickar på knappen [Reg. Betalning]
  2. Skriv in bokföringsdatum (datumet som är förifyllt är dagen innan idag), markera betalningssätt.
  3. Tryck på [OK], har patienten delbetalat fakturan skrivs det belopp som är inbetalt i ”Belopp”.

Skapa påminnelse -Skapar en faktura påminnelseavgift på fakturan och öppnar fönstret för utskrift.

Sänd till inkasso - Ger först ett bekräftelse fönster där man får bekräfta att fakturan ska gå till inkasso.

Denna funktion ändrar status på fakturan till sänd till inkasso, ingen info skickas till ev. inkasso företag, den hanteringen får man sköta själv.

Skriv av faktura - Öppnar ett fönster där man får ange skäl till avskrivning på fakturan, väljer man övrigt visas en textruta som man måste fylla i.

Klicka sedan på [OK] för att skriva av fakturan.

I rutan längst ned finns ”Fakturainnehåll” där kan man se fakturainnehållet på vald faktura.

Till höger om den finner man ”Betalningar”, där syns alla inbetalningar för fakturan.

Man kan gömma ”fakturainnehåll” och ”betalningar” genom att klicka på den svarta pilen i mitten.