Öppen ekonomi

Under Öppen ekonomi ligger ”Ej fakturerat” och ”Ej skickat FK”, här finns också ”Samtliga poster” där alla debiteringar och betalningar för hela mottagningen visas.

Ej fakturerat

Högst upp finns filteralternativ, klicka på knappen [Visa] eller fyll i filteralternativen först för att visa ”Ej fakturerat”.

I listan som presenteras visas skulder eller tillgodohavanden som ligger under fliken ”Aktuell ekonomi” på patienten vars namn syns i listan.

FRENDA räknar med att när något ligger i den fliken så är det ej fakturerat även om det så skulle vara 0 kronor, om så är fallet är skulden betald via Delbetalning och ej Slutbetald,för att ta bort den posten så får man göra ett så kallat noll-kvitto.

Hantera noll-kvitton

För att snabbt hantera en noll-skuld

• högerklicka på patientens namn , välj "Till Ekonomi"
  • Klicka på "Kontantbetalning" (Det spelar ingen roll om ni använder kontanter eller ej när ni gör detta då inga pengar är inblandade i betalningen)

Ej skickad FK

I denna lista presenteras alla patienter man inte skickat Ersättningsbegäran på.
Klicka på [Visa] för att lista dessa.

Samtliga poster

Här visas alla debiteringar och betalningar för hela mottagningen.

Högst upp till vänster finns filtreringsalternativen ”Skapad från”, och till höger  ”FK ersättning/Landstingspatienter”. Det finns också möjlighet att gruppera posterna via rullistan för gruppering.

Om man valt gruppering, så ser listan ut enligt nedan

Där man kan fälla ut och fälla in poster under varje grupp.

Allra längst till höger har man en skrivarsymbol för att kunna skriva ut alla poster med de urval man valt.