Externa program

Här läggs externa program in så som röntgenkoppling mm. Detta görs av lokal tekniker och Inställningarna är lokala detta betyder att görs på varje arbetsstation.

För att lägga till ett extern program klickar man på [Nytt program] längst ned till höger.

Sedan kan man fylla i de tre fälten:

Beskrivning är det namn man vill ge det externa programmet i Frenda.

Sökväg är den sökväg till externa programmet.

Argument används för att skicka specifik information till det externa programmet, detta är olika för varje program och bör ställas in av tekniker.

Förvald kryssa för om man vill att just det här externa programmet ska vara förvalt/standard.

Klicka sedan på [Spara] längst ner till höger.

Under de tre fälten ser man en lista på alla externa program man har lagt till i Frenda.

För att ta bort ett extern program från Frenda, markerar man den raden i listan, sedan klickar man på [Ta bort program] längst ner till höger. Man kan även ändra inställningarna för det externa programmet genom att markera/klicka på raden/programmet och sedan göra ändringarna i fälten. Klicka sedan på [Spara]