Notis

En notis är en "Post-it" där anteckningar kan göras på patienten, tänk på att anteckningen journalförs.

1. Skapa en notis genom att klicka på [Ny notis].
  2. Skriv in texten
  3. Klicka på [OK] för att spara eller [Avbryt] för att avbryta.

Om det finns en eller flera notiser på patienten syns den som en ikon i patientlisten med en siffra för antalet aktiva notiser, för muspekaren över ikonen för att läsa innehållet.

När notisen inte längre är aktuell stängs den genom att högerklicka på notisen och välj [Stäng notis] eller om det en notis som är skapad samma dag eller dagen innan kan man slänga den genom att använda det röda krysset.

Stängda notiser visas under fliken [Stängda notiser]

I journalen är notiser dolda som standard men under inställningen [Visa dolda] kan man välja att visa notiserna i journalflödet.