Kommunikation

Här sparas patientens E-post och SMS-meddelanden och det finns även möjlighet att skicka enstaka E-post eller SMS-meddelanden till patienten härifrån.

För att skicka E-post:

1. Välj E-postadress att skicka till, saknas E-postadressen för patienten här så är den inte ifylld i Grunduppgifter eller så är det inte markerat att patienten accepterar E-post.
  2. Kontrollera att ämne är rätt då detta är ifyllt med standardtext.
  3. Skriv meddelandet i textrutan, viss text är redan ifylld som standard.
  4. Klicka [Skicka E-post].

För att skicka SMS:

1. Välj mobilnummer att skicka till, saknas mobilnummer för patienten här så är det inte ifyllt i Grunduppgifter eller så är det inte markerat att patienten accepterar SMS.
  2. Skriv meddelandet i textrutan, viss text är redan ifylld som standard.
  3. Klicka [Skicka SMS].

Här visas status på skickade SMS genom att föra musen över statusikonen i listan.

Vid tillfälliga störningar mot SMS-tjänsten/SMS-leverantör så försöker nu FRENDA skicka om SMS några gånger vid senare tillfälle.

Om SMS-kallelse misslyckas pga. störning i SMS-tjänst eller inkorrekt nummer så skapas ett meddelande om detta till kostnadsstället på startsidan.